Lifestyle

ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου!

Κοινός κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς αυτές τις μέρες είναι η διασκέδαση και το φαγητό. Πολύ φαγητό!

Όμως κάποιους οι μέρες αυτές τους αγχώνουν και συχνά προκαλούν συναισθήματα θλίψης με αποτέλεσμα το μόνο που προσδοκούν είναι να περάσει σύντομα το διάστημα αυτό.

15781942_10154026756466384_1108239218_n

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να βάλουν και τους πιο αρνητικούς στο πνεύμα των εορτών.

  • Καλή διάθεση

Αν έστω για λίγες μέρες παραγκωνίσετε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και βάλετε το χαμόγελο στα χείλη θα μπορέσετε να απολαύσετε την γιορτινή σεζόν. Μια χριστουγεννιάτικη ταινία ή μουσική σε κάνει αμέσως χαρούμενο και ευδιάθετο καθώς μπαίνεις για τα καλά στο κλίμα.

  • Γενναιοδωρία και αγάπη

Το να δίνεις και να μοιράζεσαι, κυρίως αναπάντεχα και χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, επηρεάζει θετικά όχι μόνο εμάς αλλά και την ζωή των άλλων ανθρώπων. – Χρησιμοποίησε τα όλο το χρόνο για καλύτερα αποτελέσματα!

  • Ευγνωμοσύνη

Η ζωή κυλάει και κοντοστέκεται σε διάφορες καταστάσεις και εμείς οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να κρατήσουμε τις εμπειρίες. Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όσα ζήσαμε την χρονιά που πέρασε και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία και νέα πλάνα το νέο έτος.

  • Ευγένεια

Τις γιορτινές μέρες πρέπει να μας διακατέχει η ευγένεια, καθώς σίγουρα θα έρθουμε σε επαφή με κάποιο δύσκολο άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος. Τυχόν που δεν μπορέσουμε να το διαχειριστούμε, η σίγουρη λύση είναι να κρατήσεις διακριτικά τις αποστάσεις.

  • Όχι στα Smartphone

Η επέκταση του χεριού μας, το κινητό τηλέφωνο, πρέπει την περίοδο των εορτών να παραμένει ακουμπισμένο στο τραπέζι. Έτσι η παρουσία σας θα είναι πραγματική και οι συνομιλίες με φίλους θα έχουν αληθινό γέλιο.

 

Επειδή η μνήμη δεν ξεχνά, με την  μυρωδιά από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα θα θυμάσαι τις μέρες  που ζούσες τότε που ήσουν παιδί και περίμενες καρτερικά τον Άγιο Βασίλη.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply